Jag har som tidigare nämnt en stor pallkrage och en “normalstorlek”. Andreas har fixat så att jag kommer att ha två stora pallkragar utöver dessa. Jag har dessutom 4 självbevattnande krukor, en odlingssäck och en fd sandlåda.

1. Normalstora pallkragen innehåller perenner i form av ätbara blommor. Låter dom sprida sig eller sätter eventuellt in ännu en ätbar perenn blomma. Eventuellt sätta ett par solrosor.

2. Bakre, stora pallkragen behöver fyllas upp med jord så att ljuset når jorden bättre. Den kommer att bli torrare, men däremot kommer den att bli varmare. Här bör jag plantera de högsta plantorna eftersom de kommer att ha en krage framför sig.

a) Allra längst bak i kragen blir det sockerärter som kommer att behöva stöd. Jag planerar att sätta stödet vid sådden så att jag inte gör min vanliga “gör det strax” och låter dom gå av. har köpt “Sweet Horizon”. Sås direkt, höjd 120cm, skördas efterhand, skördetid juli-september.

b) Ett par solrosor får samsas med sockerärten.

c) Framför sockerärtorna har jag tänkt bärmålla. Bären är söta och ätbara och bladen är som spenat. Förkultiveras, 40cm, skördas efterhand, skördetid juli-september.

d) Slutligen blir det rädisor som heter “Easter Egg”. De har olika färger, sås direkt, skördas efterhand och har skördetid maj-september.