TOMATER
Gällande tomaterna så blev det kanske överdrivet många plantor, eller snarare jag var dålig på att ta hand om den skörd jag fick. Dessutom blev de i pallkragen inte mogna innan det var för kallt.
De självbevattnande krukorna var bra, men ännu bättre skulle det vara med en krage på rätt plats. Det var för varmt både på husets kortsida och på framsidan. Det blev bra skörd, men de var nära på att torka sönder. De som jag satte i pallkragen nere vid garaget var för sena. Det är för skuggigt och för kallt där nere.
Kanske om kragar placeras längre fram? Eller där Stora buren är idag?

RÖDBETOR
Klarade sig i pallkragen (närmast flädern), men det går inte att sätta så många. De var minimala. De kom sent också, så kanske det var för kallt? Kan funka. Satte dom i kragen närmast flädern. Känns onödigt att försöka två sorter (färsk och inlägg). Kan nog hålla mig till färsk. Tog inte hand om alls.

SALLAD
Salladen frodades i pallkragen. Isbergssalladen absolut bäst.

TAGETES
Jättebra med tagetes för att hålla ohyra borta!

I LILLA KRAGEN
Ätbara blommor, fleråriga. Violer och gurkört är planterade och ska vara fleråriga. Satte ner överblivna chiliplantor. De frodades men gav inte frukt. Satte även Röd Basilika, den trivdes bäst i krukorna, men funkade även här.
2017: Kan satsa på att komplettera blommorna med Indiankrasse där man kan äta hela växten. Kanske även någon ytterligare krydda som persilja.

KRUKORNA
Tomater trivdes bra, men behöver en lagom solig plats att stå på.
Den röda basilikan hade svårt att ta sig här.
Tagetes kompletterade tomaten fint.
Testade även att peta dit sallad.
Chilin frodades.
Högst två/kruka.