Utöka med ytterligare 2 pallkragar.

Tidiga kragen:
En krage längst bak med vaxbönor . De ska ha 10-15cm mellan plantorna och 40-50cm mellan raderna. Ta en långsida. Kom ihåg att skörda hela tiden så att det växer ut nya.
Det finns många sidor med tips . Eftersom jag har ont om plats så är det bra med de högväxande, men de behöver en spaljé på cirka 2 meter och trivs i varma lägen. Spaljén bör sättas ifrån början eftersom det går fort och blir mycket att binda.
Kanske kombinera med spenat , men måste minnas att inte gödsla med för kväverikt gödsel.
Fundera på om det kan vara idé att sätta armeringsnät mellan pool och gäststuga? Måste förstås gräva och förbereda jorden först. Kan bli svårt att hinna. Skulle kunna funka även för tomat?

Nästan färdig krage:
En krage med ätbara blommor närmast garaget ska bara kompletteras med Indiankrasse och persilja.

En ny krage med salladslök som sås i omgångar under vår/sommar. Tillsammans med morötter även morötterna sås i omgångar. Hjälper mot angrepp på löken, men drar också till sig skadedjursmiley. Även rädisa i den här pallkragen. Den här pallkragen behöver en fiberduk. Alla tre verkar vara mums för ohyra.

Andra nya kragen sommarsquash (annorlunda )och solros. Eventuellt minigurka, någon rotfrukt eller jordgubbar? Om jag har varit optimistisk med utrymme på de andra kan en sort flyttas hit.

Glöm inte kolla vilka som passar ihop.