Den här boken av Maria Österåker, ‘Självhushållning i praktiken’ är inspirerande samtidigt som den väcker min avund!

Författarinnan har andra förutsättningar i ytor och mark och berättar bland annat om hur de har skaffat timmerhus kostnadsfritt. Förfallna timmerhus som markägaren var glad att bli av med monterades ner och byggdes sedan upp på Marias mark. Jag hade utan tvekan gett mig ut på förfallet-timmerhus-som-markägaren-vill-bli-av-med-jakt om jag hade haft mark till det.
Det finns också ett större avsnitt gällande djurhållning som inte är aktuellt för mig (möjligen med undantag för hönsen).

Boken innehåller tips om hur du kan bygga lagringsutrymmen, växthus, torkar och komposter. Det finns tips och information om olika sorters gödsel, vilka villkor som grönsaker kräver för lagring, hur en frukt- och bärträdgård kan anläggas, hur man brukar skog och -en av mina favoriter- lite av vad man kan ta tillvara på från naturen.

Maria skriver väldigt bra och uppmuntrar oss nybörjare. Om du skaffar boken rekomenderar jag att du läser den från pärm till pärm för att inte missa något.