För två veckor (12e februari) sedan satte jag frön av körsbärstomaten ‘Gardeners Delight’ och Romansk sallad. Jag använde mitt lilla drivhus från Gekås (19,90kr). Det blev minst fyra tomatfrön i varje och ännu fler Romersk sallad i varje… Nästa gång kan antalet minskas en bit till.
Jorden var såjord, vilken innehåller mer sand än planteringsjorden.

Alla minikrukor fylldes nästan till kant, vattnades igenom och sedan lades fröna ovanpå. Efter detta fylldes ytterligare en halv centimeter.

Drivhuset fick stå på golvvärmen i badrummet. Det finns inget dagsljus där. Redan dagen efter hade salladen börjat komma upp. Tomaterna tog bara nån dag till. När de hade kommit upp en bit flyttade jag drivhuset till köksbänken vid fönstret. Där är det svalare och dagsljus, men eventuellt för lite för lite dagsljus. De små krakarna letade sig framåt efter mer.

Se fortsättning på Första omplantering – Körsbärstomat och Romansk sallad.

Det finns en bra video med instruktioner på https://www.youtube.com/watch?v=GHy9ngSofRM